Πως να διαλέξεις το μέγεθος κρεβατιού για το υπνοδωμάτιο σου.

Το σωστό μέγεθος κρεβατιού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: πόσα άτομα θα κοιμούνται, πόσο συχνά θα χρησιμοποιούνται, και ποιo είναι το μέγεθος του δωματίου.
Το μέγεθος του δωματίου συχνά παραβλέπεται. Οπότε πως θα γνωρίζω ποιo μέγεθος κρεβατιού θα χωρέσει άνετα;
Η προσωπική προτίμηση είναι σημαντική, αλλά το πόσο χώρο θέλετε ή χρειάζεστε ελεύθερο στην κρεβατοκάμαρα σας, σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το τι θεωρείτε άνετο υπνοδωμάτιο.


1.Μετρήστε τις διαστάσεις του δωματίου.
Αν δεν γνωρίζετε τις διαστάσεις του υπνοδωματίου σας , ήρθε η ώρα να πιάσετε το μέτρο και να μετρήσετε το μήκος , το πλάτος και τις διαστάσεις της πόρτας. Είναι πολύ βοηθητικό να μετρηθεί ο χώρος που πιθανόν θα τοποθετηθεί το κρεβάτι. Για παράδειγμα μετρήστε το μήκος του τοίχου, λαμβάνοντας υπόψιν παράθυρα, πόρτες και πιθανόν μόνιμες συνθέσεις ή ντουλάπες που δεν θέλετε να εμποδίζονται και μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τον χώρο που χρειάζονται πόρτες που πιθανόν υπάρχουν για να ανοίξουν.
2.Οραματιστείτε διάφορα μεγέθη κρεβατιών στο δωμάτιο σας.
Αν μπορείτε σημαδέψτε τον χώρο στο δωμάτιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε έχετε στην διάθεση σας: όπως μία χαρτοταινία, αλλά και τέσσερα μπουκάλια μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά).
Το να βλέπει κανείς την οπτική στο υπνοδωμάτιό του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να κάνει την σωστή επιλογή μεγέθους κρεβατιού.
3.Σκέψου τι έπιπλα έχεις και τι αγορές σχεδιάζεις να κάνεις στο άμεσο μέλλον.
Αν έχεις αποφασίσει ότι μία πολυθρόνα, ένα έπιπλο τηλεόρασης ή μία μεγαλύτερη συρταριέρα είναι απαραίτητη στο υπνοδωμάτιο σου, θα πρέπει να σημειώσεις και αυτόν τον χώρο.
Αν ο χώρος είναι μικρός, πιθανόν να μπορεί να χωρέσει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και μία συρταριέρα στον τοίχο. Αλλά θα μπορείς να σταθείς μπροστά στην συρταριερα και να ανοίξεις τα συρτάρια; Η προσθήκη μερικών εκατοστών στο πλάτος της συρταριέρας, μπορεί να απαιτεί την αλλαγή της διάταξης του δωματίου.
4.Αποφάσισε τι είναι πιο σημαντικό : ένα μεγαλύτερο κρεβάτι ή περισσότερος ελεύθερος χώρος.
Αν θέλεις ένα μεγάλο κρεβάτι, αλλά ο διαθέσιμος ελεύθερος χώρος είναι ελάχιστος, θα πρέπει να αποκλείσεις αναγκαστικά το υπερδιπλο μέγεθος κρεβατιού και να σκεφτείς σοβαρά την επιλογή ενός μικρότερου.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.