Τι σχήμα τραπεζαρίας να επιλέξω; Πως να διαλέξετε το σωστό τραπέζι για τον χώρο σας

Το τραπέζι φαγητού είναι ένα από τα σημαντικότερα έπιπλα του σπιτιού σας , γι’ αυτό και το να διαλέξετε το σωστό τραπέζι για τον χώρο σας απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Η τραπεζαρία είναι εκεί όπου μπορείτε να συγκεντρώσετε την οικογένεια και τους φίλους για να μοιραστείτε ένα γεύμα , είτε πρόκειται για ένα συνηθισμένο δείπνο ή για να γιορτάσετε μια ειδική περίσταση.
Τα παιδιά είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν το τραπέζι για να κάνουν την εργασία τους, ή ακόμα να χρησιμοποιηθεί από εσάς ως πρόχειρο γραφείο εάν εργάζεστε από το σπίτι.

Ανεξάρτητα από τις ατομικές ανάγκες σας, υπάρχουν μερικά ουσιαστικά κριτήρια όταν επιλέγετε την τραπεζαρία σας.

 

Το σχήμα του τραπεζιού

Το σχήμα του τραπεζιού εξαρτάται συχνά από το σχήμα και το μέγεθος του δωματίου και εάν αυτό είναι η τραπεζαρία σας ή η κουζίνα σας.

Αν επιλέξετε ορθογώνιο τραπέζι, σιγουρευτείτε ότι σκέφτεστε σωστά για το πλάτος του.

Αν σας αρέσει η διασκέδαση, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο τραπέζι για να σερβίρετε πιάτα.

Ένα στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι φαγητού είναι ιδανικό για μικρότερους χώρους, καθώς το σχέδιο καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.
Τα κυκλικά τραπέζια επιτρέπουν σε όλους να έχουν ίση θέση και θέα και αυτό δημιουργεί αμέσως ένα πιο χαλαρό και φιλικό περιβάλλον. Είναι πιο εύκολο να μιλήσετε σε ένα κυκλικό τραπέζι, καθιστώντας το ιδανικό για δείπνα και ειδικές περιστάσεις.

Ένα τετράγωνο τραπέζι θα ταιριάξει ευκολότερα σε ένα μικρότερο δωμάτιο, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι όλες οι καρέκλες πρέπει να είναι σε θέση να τοποθετηθούν από κάτω του, ώστε να κάθεστε με άνεση.
Τα τετράγωνα τραπέζια είναι ιδανικά για ζευγάρια ή συγκάτοικους με λίγο χώρο να μοιραστούν. Ένα μεγάλο μακρόστενο τραπέζι μπορεί να μην είναι απαραίτητο και να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο.

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο

Ο τύπος υλικού που επιλέγετε για το τραπέζι σας εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας, τις ανάγκες και το ύφος που θέλετε να πετύχετε.
Μερικά από τα δημοφιλέστερα υλικά που χρησιμοποιούνται για τραπέζια είναι:

Ξύλο

Το ξύλο είναι το παραδοσιακό υλικό τραπεζιών και χαρακτηρίζεται από την ομορφιά του, είναι υλικό αντοχής και επίσης είναι  εύκολο να επισκευαστεί ή να αναπαλαιωθεί.
Η τραπεζαρία από ξύλο είναι πιθανό να διαστέλλεται και να συστέλλεται με την αλλαγή θερμοκρασίας και μπορεί να παρουσιάσει μια γενική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ξύλου διαθέσιμοι και κάθε ένας έχει τις διαφορετικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά.

Καπλαμά

Επιλέξτε έναν καπλαμά που μοιάζει με το ξύλο για μια φτηνότερη, ανθεκτική εναλλακτική λύση. Ένας καλός καπλαμάς θα έχει σαφώς χαρακτηριστικά νερά ξύλου.

Πέτρα

Η πέτρα είναι σκληρή  και βαριά, μπορεί να ραγίσει ή να θρυμματιστεί, έτσι σιγουρευτείτε ότι θα ερευνήσετε τους διαφορετικούς τύπους προτού αποφασίσετε να αγοράσετε.
Τα πέτρινα τραπέζια  μπορεί να ποικίλουν πάρα πολύ στην τιμή και στην όψη – Τα καλυμμένα με τσιμέντο τραπέζια είναι ιδανικά για ένα βιομηχανικό ύφος στο χώρο σας και είναι φτηνότερα από τα πολυτελή μαρμάρινα.

Γυαλί

Τα τραπέζια από γυαλί μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση  φωτός, κάνοντας ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο ακόμα και όταν το μέγεθός τους είναι μεγάλο.
Ωστόσο, σε ένα γυάλινο τραπέζι φαίνεται κάθε δακτυλικό αποτύπωμα, έτσι θα είστε σκλάβος των καθαριστικών σπρέι ιδίως αν έχετε παιδιά στο σπίτι!

 

Μέταλλο

Το μέταλλο μπορεί επίσης να δείξει κάθε δακτυλικό αποτύπωμα – αλλά είναι πολύ υγιεινό και γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε επαγγελματικούς χώρους προετοιμασίας τροφίμων.

Laminate και πλαστικά

Τα τραπέζια από πλαστικό και Laminate δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε έναν μακράς διαρκείας και ανθεκτικό τραπέζι, εντούτοις, λόγω του χαμηλού κόστους τους και την ευκολία στο καθάρισμα, είναι δημοφιλείς για χώρους εστίασης ή συσκέψεων.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.